Interview met het 55e bestuur: Treasurer

Paspoort

  • Naam: Niall van Liere

  • Leeftijd: 22

  • Positie binnen het bestuur: Penningmeester (Treasurer)

  • Studie: MSc Finance & Investments (+ MSc Marketing Management)

  • Favoriete drankje: Cola Zero :)

 

Wat heeft je gemotiveerd om deel uit te maken van het huidige bestuur?  

Vorig jaar was ik onderdeel van de commissie die de Data & Analytics Convention organiseerde. Hier heb ik veel kennis opgedaan over MAEUR en het vorige bestuur beter leren kennen. In maart 2023 ben ik meegegaan met de International Marketing Trip, waar ik nog meer betrokken ben geraakt bij de vereniging. Tijdens en vooral na deze trip kreeg ik interesse in de optie om me op te geven voor een bestuursjaar bij MAEUR. Na een aantal gesprekken met het vorige bestuur (toen het huidige) werd ik steeds meer overtuigd. Ik wilde m’n master sowieso al in twee jaar doen, wat ruimte vrijmaakte voor een bestuursjaar waarin ik vooral naast mijn studie heel veel kon leren.  

 

Wat zijn je belangrijkste taken binnen je functie?  

De belangrijkste taken binnen mijn functie zijn het betalen van facturen, het maken en uitsturen van facturen, het doen van de boekhouding en het opstellen van budgetten. Ook het begeleiden van de chairs (voorzitters) van de commissies op het gebied van hun budget is onderdeel van de functie als penningmeester. Daarnaast heb je als penningmeester een maandelijkse vergadering met de kascontrolecommissie (Kasco) om alle financiële zaken te bespreken en advies te vragen. 

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

De gemiddelde dag als penningmeester van MAEUR begint vaak met het opstarten op kantoor, bijpraten met je mede-bestuurders en bepalen wat er moet gebeuren die dag. Persoonlijk vind ik het prettig om meetings zoveel mogelijk op dezelfde dag in te plannen en op andere dagen vooral bezig te zijn met het bijhouden van de boekhouding en het uitsturen en betalen van facturen. Naast de specifieke penningmeester taken hebben we als bestuur 2 bestuursvergaderingen om de algemene voortgang te bespreken en (belangrijke) beslissingen te maken. Buiten de dagen op kantoor hebben we als bestuur vaak nog leuke sociale gelegenheden in een week, zoals borrels, member nights en events. 

 

Wat vind je het leukste aan je bestuursjaar?  

De combinatie van veel professionele en sociale evenementen. Het afwisselen van kantoordagen waarop je hard werkt met sociale borrels waarop je gezellig iets kan drinken, maakt het erg leuk. Daarnaast is de mogelijkheid om veel te leren en jezelf te ontwikkelen ook iets wat een bestuursjaar erg leuk en vooral heel nuttig maakt. Ook het feit dat je de uitdaging samen als bestuur aangaat geeft het jaar een extra impuls. Je leert elkaar heel goed kennen en ziet hoe mensen groeien in hun functie en daarbuiten. 

 

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht? 

Op professioneel vlak heeft deze functie mij tot nu toe al veel gebracht. Zo heb ik geleerd hoe het is om boekhouding bij te houden en wat er allemaal komt kijken bij het opstellen van budgetten en het maken van facturen. Dit zijn dingen waar ik voor dit jaar nog niet erg veel ervaring mee had. Daarnaast heb ik ook meer geleerd over communicatie, zowel binnen het bestuur als naar buiten toe. 

 

En op persoonlijk vlak? 

Op persoonlijk vlak heeft het bestuursjaar me tot nu toe ook veel gebracht. Zo ben ik bijvoorbeeld comfortabeler geworden met het geven van speeches of het spreken voor een grotere groep in het algemeen. Verder heb ik heel veel mooie en leuke herinneringen gemaakt waardoor ik tot nu toe al terug kijk op een geweldig bestuursjaar. 

 

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots? 

Het meest trots ben ik op de evenementen die we tot nu toe als bestuur hebben georganiseerd of begeleid. Ik vind het erg leuk om te zien hoe iedereen naar een evenement toewerkt, en om dan vervolgens te zien dat het een succes is. Iets anders waar ik trots op ben, is de groei die je doormaakt door een bestuursjaar. De dingen die ik tot nu toe al heb geleerd in een relatief korte tijd geven een trots gevoel. Dit is ook de reden waarom ik het zo’n leuk jaar en unieke kans vind. 

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?  

Zeker doen! Een bestuursjaar bij MAEUR brengt je zoveel meer dan je denkt. Niet alleen op professioneel vlak leer je ontzettend veel wat je in je studie vaak niet leert, maar je maakt ook vrienden voor het leven en leert heel veel mensen kennen. Ik denk dat een bestuursjaar de optimale kans is om serieus bezig te zijn voor je toekomst en daarnaast ook nog van het studentenleven te genieten. Voor een bestuursjaar bij MAEUR kan ik zeggen dat deze balans erg goed en gemakkelijk te vinden is. Voor mij was het een kans die je maar één keer in je leven krijgt, dus daarom zou ik iedereen aanraden om het met beide handen aan te grijpen!