Interview met het 55e bestuur: Secretary & Vice-President

Paspoort

  • Naam: Quinty Kok

  • Leeftijd: 23

  • Positie binnen het bestuur: Secretary & Vice-President 

  • Studie: IBCoM & Marketing Management

  • Favoriete drankje: Sangria

 

Wat heeft je gemotiveerd om deel uit te maken van het huidige bestuur?  

Ik was zelf erg zoekende naar wat ik wilde doen na mijn Master. Minor in het buitenland had ik net gedaan, stage had ik ook gelopen, en fulltime werken zag ik nog even niet zitten met 22 jaar. Ik deed verder ook geen commissie bij MAEUR maar kende wel iemand uit het bestuur en besloot toen met een ander vriendinnetje ons op te geven voor de International Marketing Trip naar Praag. Toen dit plotseling op m’n pad kwam tijdens de trip met MAEUR, leek het me precies de juiste uitdaging voor mij!

 

Wat zijn je belangrijkste taken binnen je functie?  

De belangrijkste taken zijn onder andere de mail onderhouden, communicatie met leden en alumni, het begeleiden van de Activity Committee, administratie en notuleren, het ondersteunen van de President als Vice-President, evenementen organiseren voor zowel leden als alumni en verder natuurlijk mijn bestuursgenootjes helpen waar nodig. Besturen doe je echt samen dus ik werk ook vaak samen met m’n bestuursgenootjes aan verschillende projecten en taken. 

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

Mijn functie valt denk ik redelijk goed te plannen en verschilt niet mega veel van week tot week. Ik begin de dag altijd met het checken en beantwoorden van de mail. Daarna check ik even hoe het ervoor staat met de commissie en hun taken, waarna ik me bezig houd met ledenadministratie, een alumni evenement of het ontwerpen van de maandelijkse mail. Tijdens m’n koffierondje naar Sanders tussen de middag (havercappu) loop ik meteen even langs het postkantoor en lunch ik samen met de rest van het bestuur dat aanwezig is. Vaak heb ik nog 1 of 2 meetings tussendoor, meestal 1 met een commissie en 1 met een bestuursgenootje of natuurlijk de bestuursvergadering. Ook speel ik vaak de kantoor dj zodat er een lekker muziekje aan staat tijdens het werk.

 

Wat vind je het leukste aan je bestuursjaar?  

Uiteraard is er niet 1 ding wat ik echt het leukste vind aan m’n bestuursjaar, het is vooral een combinatie van dingen. De nieuwe vriendschappen binnen je bestuur, maar ook met leden van de vereniging of zelfs andere besturen, het samenwerken en tot stand brengen van alle evenementen, maar ook de persoonlijke en professionele groei die je (samen) doormaakt. Alles bij elkaar maakt dit zo’n unieke ervaring en ik zou niet weten waar ik dit anders op deze manier had kunnen ervaren. Naast alle werkzaamheden doe je natuurlijk ook heel veel leuke dingen en sluiten we ons bestuursjaar bijvoorbeeld af met een welverdiende vakantie naar Kroatië binnenkort. 

 

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

Een bestuursjaar brengt enorm veel professionele connecties met zich mee! Als bestuur ben je natuurlijk aanwezig bij alle events, MAcademy’s, maar ook sociale activiteiten en overal leer je weer nieuwe mensen kennen wat ooit wel weer van pas komt. Vooral iedereen toevoegen op LinkedIn ;). Daarnaast krijg je door het zijn van bestuur in de vereniging en het begeleiden van commissies ook veel leidinggevende skills!

 

En op persoonlijk vlak? 

En of je jezelf tegenkomt, haha! Ik denk dat dit de ideale manier is om te ontdekken wat je wel en niet leuk vind, maar ook wat je sterke en zwakke punten zijn. Binnen het bestuur hebben we bijvoorbeeld ook vaak eerlijke tip/top sessies onderling waar je zelf ook veel uit kan halen.  

 

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Uhmm, als ik echt iets moet kiezen, denk ik toch wel aan het organiseren van zowel het Active Members Weekend als het Oud Besturen Diner. Dit is echt iets waar ik zelf eindverantwoordelijk voor was en er komt toch nog een hoop bij kijken waar je over na moet denken. Verder ben ik sowieso trots op alle dingen die we echt samen als bestuur hebben neergezet en toch ook wel de hechte ‘community’ die we vormen als MAEUR zijnde. 

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?  

1000% DOEN! Zonder te overdrijven.  Als ik voor mezelf spreek had ik geen betere invulling aan dit jaar kunnen geven en kwam dit voor mij echt op het perfecte moment. Ik was hiervoor nooit echt actief bij een studievereniging en kende het allemaal ook niet echt en look at me now haha! Ik had nooit al deze dingen geleerd met alleen een baan of stage en ik denk echt dat het een goede toevoeging is voor je vaardigheden en je CV uiteraard. Ook al zal jouw bestuursjaar weer anders zijn dan dat van mij, veel leren en plezier hebben is echt gegarandeerd! Ik zou ook zeggen; niet weten waar het schip strandt is minder erg dan de boot missen, dus ga ervoor!

 

Meer weten? Plan een koffietje via secretary@maeur.nl