Interview met het 55e bestuur: Project Coordinator

Paspoort

  • Naam: Sophia Tosellini

  • Leeftijd: 24

  • Positie binnen het bestuur: Project Coordinator

  • Studie: Master Marketing Management

  • Favoriete drankje: Aperol Spritz

 

Wat heeft je gemotiveerd om deel uit te maken van het huidige bestuur?

Een aantal jaar geleden had ik nog geen idee wat studieverenigingen waren en al helemaal niet wat een bestuursjaar was. Toen ik eenmaal aan de EUR ging studeren ontdekte ik een beetje wat het was en wekte het toch wel heel erg m’n nieuwsgierigheid. Ik was nog op zoek naar een invulling van m’n studentenleven waar ik me op professioneel vlak én persoonlijk vlak zou ontwikkelen waarbij ik echt uit m’n comfort zone zou stappen. Ik heb daarom eerst een commissie gedaan bij MAEUR, toen is mijn interesse in een bestuursjaar alleen maar vergroot en heb ik een jaar geleden gesolliciteerd als Project Coordinator!

 

Wat zijn je belangrijkste taken binnen je functie?

Als eerst ben ik eindverantwoordelijk voor het organiseren van Commercial Break, het eerste en het grootste evenement van het bestuur in september. Hier komen jaarlijks ruim 250 studenten, professoren en bedrijven op af, wat het een hele spannende maar leuke uitdaging maakt. Daarna hou ik me vooral bezig met het selecteren, begeleiden en coachen van een groot deel van de actieve leden die een evenement later in het jaar organiseren en ben ik dus samen met de commissies eindverantwoordelijk voor de evenementen die ze organiseren, wat gaat van een Trend Event, naar Advertising Day, International Marketing Trip, en meer!

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Hoewel elke week echt anders is voor mij (wat ik heel leuk vind aan mijn functie) kan ik wel een beeld schetsen van hoe het er ongeveer uit ziet. Vaak begin ik m’n dag door even m’n mail te checken, de vragen te beantwoorden van de commissies waar ik mee samenwerk en ik hou m’n bestuur even op de hoogte van wat er gaande is. Daarna heb ik vaak één of twee afspraken met voorzitters van commissies om de progressie binnen de commissie en van de organisatie van het evenement te bespreken. Verder komen er allemaal verschillende dingen voorbij, van afspraken met bedrijven tot het checken van locaties voor de evenementen. Tussendoor vind ik het altijd gezellig om even een rondje te lopen over campus met een bestuursgenootje en iets te vaak naar de Spar te gaan “omdat ik m’n eten ben vergeten…", voor je het weet is je dag al voorbij! 

 

Wat vind je het leukste aan je bestuursjaar?

Oef moeilijke vraag, zo veel! In de zomer vond ik het super leuk dat je gelijk zo’n hechte band kreeg met je bestuur en dat je klaargestoomd wordt voor de rest van het jaar. Vanaf september gaat het écht beginnen, waarbij het organiseren van Commercial Break echt een hoogtepunt was. Daarna vond ik het heel leuk om met Bas de actieve leden te recruiten, dit was een hele leuke en leerzame ervaring. Daarna vond ik het organiseren van de evenementen heel erg leuk omdat elk evenement zo anders is en je daarom elke keer weer nieuwe dingen leert. Verder is het, niet te vergeten, zo bijzonder dat je zo’n hechte band krijgt met je bestuur. Buiten dat we natuurlijk ook serieus moeten werken op kantoor, lachen we heel erg veel en doen we veel leuke dingen samen buiten kantoor. Van padellen, filmavonden, samen eten, uitgaan en festivals pakken, binnenkort zelfs 10 dagen naar Kroatië! Ik denk dat m’n antwoord het al duidelijk maakt, ik kan echt niet kiezen wat het leukste was.

 

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

Ik heb dit jaar heel erg mijn leiderschapskwaliteiten ontwikkeld, ik ben besluitvaardiger geworden en ik heb veel meer oog gekregen voor details. Verder weet ik veel beter wat voor werk ik wil zoeken na m’n master. Omdat ik een kijkje heb kunnen nemen bij zoveel verschillende bedrijven, industrieën, etc. heb ik ontdekt wat echt bij me past en wat juist niet bij me past. Door deze kennis, weet ik zeker dat ik na m’n master een baan ga vinden die echt bij me past. 

 

En op persoonlijk vlak?

Je leert jezelf ontzettend goed kennen in zo’n jaar, ik weet nu veel beter wat mijn sterke punten zijn en wat nog punten zijn waar ik aan wil werken. Ik zou dus zeggen dat ik veel meer zelfinzicht heb ontwikkeld, ik heb het idee dat ik communicatief een stuk sterker ben geworden en zo’n jaar heeft me wel echt geleerd dat je alles kan bereiken als je je er écht toe zet. Dit is iets wat ik zeker mee ga nemen in m’n toekomst. 

 

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik zou zeggen dat ik wel het meest trots ben op, als eerst, het organiseren van Commercial Break. Ik vond het super spannend om op het begin van het jaar gelijk een evenement te organiseren voor 250 mensen, ik ben dus gelijk in het diepe gegooid. Echter was dit wel een ontzettend leerzame en leuke ervaring die gelijk de toon zette voor de rest van het jaar. Verder ben ik ook trots op hoe de begeleiding van de commissies gaat. Ik vind het echt heel leuk om elke week met de commissies samen te werken om er samen voor te zorgen dat we een top evenement organiseren. Ik vind dat ontzettend leerzaam en bovenal heel erg veel voldoening geven. 

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?

Zoals ik al eerder noemde, een aantal jaar geleden had ik geen idee nog wat studieverenigingen en een bestuursjaar überhaupt waren. Het was dus niet iets wat ik altijd al ambieerde, tot het op m’n pad kwam. Met de kennis van nu zou ik echt zeggen: DOEN! Tijdens je werk of een stage leer je ook ontzettend veel maar in mijn ervaring was een bestuursjaar de beste keuze die ik heb gemaakt voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is verder echt dé manier waarop je nog kan genieten van je studentenleven terwijl je daarnaast ontdekt wat je leuk vind voor ná je studentenleven. Echt een win-win dus!

 

Meer weten? Plan een koffietje via projects@maeur.nl