Interview met het 55e bestuur: President

Paspoort

  • Naam: Bas Güse

  • Leeftijd: 22

  • Positie binnen het bestuur: President

  • Studie: Marketing Management

  • Favoriete drankje: Rum-Fanta

 

Wat heeft je gemotiveerd om deel uit te maken van het huidige bestuur?  

Vorig jaar ben ik me gaan oriënteren op een vervolgstap na mijn Master. Ik had niet de behoefte om een nieuwe master te beginnen, maar ook niet om fulltime te gaan werken. Toen kwam een bestuursjaar op mijn pad. Dit is de perfecte middenweg tussen nog in het studentenleven zitten en in een professionele omgeving bezig zijn. Het vooruitzicht van een fantastisch jaar waarin je enorm veel mensen leert kennen, veel ervaring opdoet en je netwerk uitbreidt, heeft mij gemotiveerd om een bestuursjaar te gaan doen.  

 

Wat zijn je belangrijkste taken binnen je functie?  

Als president heb je een breed scala aan taken. De belangrijkste zijn hierbij het motiveren en aansturen van je eigen bestuur, contact met andere verenigingen en contact met de universiteit. Voorbeelden van aansturen binnen je eigen bestuur zijn bijvoorbeeld vergaderingen voorzitten en 1-op-1 gesprekken voeren om op de hoogte te blijven van ieders bezigheden en hoe het met iemand gaat. In het algemeen is het als president belangrijk om het overzicht te bewaren. Ook zal je het voortouw nemen in het plannen van veel activiteiten. Je zal contact hebben met de universiteit over bijvoorbeeld de kick-offs van de Master programma’s en de Eurekaweek. Ook zal je contact hebben met andere verenigingen in Rotterdam en andere Marketing verenigingen binnen Nederland.

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

Ik begin een kantoordag met het openen van mijn agenda. Zo heb ik een overzicht van wat er die dag en verder die week gaat gebeuren. Zo heb ik ook programma’s waarin ik overzichtelijk to do’s kan bijhouden. Ook open in mijn mail inbox. Hier scan ik doorheen om een beeld te krijgen van wat urgent is en wat minder urgent is. Dan ga ik aan de slag met mijn taken, bijvoorbeeld de volgende bestuursvergadering voorbereiden, mails beantwoorden of een bestuursgenoot helpen. Halverwege de dag gaan we lunchen. Het is gezellig om dit gezamenlijk te doen, zonder laptops erbij. Na de lunch heb ik bijvoorbeeld wat meetings, met iemand binnen de universiteit of binnen het bestuur. Het kan per dag verschillen hoeveel meetings je hebt en je hebt best wat ruimte om dit zelf in te delen.

 

Wat vind je het leukste aan je bestuursjaar?  

Het leukste aan mijn bestuursjaar vind ik de mensen met wie je in contact komt. Voorop natuurlijk mijn eigen bestuur. In korte tijd leer je je bestuursgenoten goed kennen. Vanaf het moment dat we elkaar hebben leren kennen, hebben we veel leuke dingen gedaan en we blijven meer dingen plannen. Daarnaast is voor mij de groep met (actieve) leden een van de leukste dingen. Zoveel leuke mensen die ik op allerlei activiteiten, evenementen en borrels zie en spreek, is een grote toevoeging aan mijn jaar.

 

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht? 

Een jaar als president van MAEUR heeft mij al veel gebracht. Enerzijds heb ik vele professionele connecties kunnen leggen en is mijn netwerk sterk gegroeid. Anderzijds heb ik mezelf sterk ontwikkeld op professioneel gebied. Ik ben erg gegroeid in leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid. Ook in spreken voor een groep ben ik sterk verbeterd.

 

En op persoonlijk vlak? 

Ik heb mezelf veel beter leren kennen, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ben erachter gekomen op wat voor manier ik graag te werk ga en wat sterkere of zwakkere kanten van mezelf zijn. Dit jaar heeft mij enorm geholpen om erachter te komen wat ik leuk vind om te doen. Daarnaast heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt en beleef ik een fantastisch jaar!

 

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik ben erg trots dat we aan het begin van het jaar MAEUR zo goed gepromoot hebben dat veel mensen lid van de vereniging zijn geworden. Ook hebben we een groot aantal commissieleden, waar ik zeker trots op ben. Persoonlijk ben ik ook trots dat ik de Commercial Break heb mogen presenteren voor een volle bioscoopzaal. Dit was een prachtig evenement dat wij met het bestuur hebben georganiseerd. Dit ook nog mogen presenteren was de kers op de taart. In het algemeen ben ik heel erg trots op alle evenementen en activiteiten die we met het bestuur hebben mogen organiseren.

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?  

Absoluut doen! Precies een jaar geleden ben ik ook gaan overwegen om een bestuursjaar te doen en ik kan met terugwerkende kracht zeggen dat het me super veel heeft opgeleverd. Het is een jaar dat je altijd bij zal blijven, waarin je toffe dingen mag meemaken en organiseren. Je zult mensen leren kennen die je over jaren nog zal zien en spreken. Je leert enorm veel op professioneel vlak, en over jezelf. Daarnaast staat een bestuursjaar heel sterk op je CV, omdat werkgevers snappen dat je veel extra ervaring en inzichten hebt ten opzichte van iemand die enkel zijn diploma heeft. Al met al is het een van de beste keuzes die ik ooit heb kunnen maken! Als je ergens over twijfelt of graag meer wilt weten, kunnen we gerust een koffietje drinken en het erover hebben.

 

Meer weten? Plan een koffietje via president@maeur.nl