Interview met het 55e bestuur: External Relations Coordinator

Paspoort

  • Naam: Dominique Appels

  • Leeftijd: 23

  • Positie binnen het bestuur: External Relationship coordinator

  • Studie: Marketing Management

  • Favoriete drankje: Whisky Sour

 

Wat heeft je gemotiveerd om deel uit te maken van het huidige bestuur?  

Ik wilde altijd al een bestuursjaar doen om op een kleinere schaal al veel ervaringen te krijgen op de markt en ondertussen nog te genieten van een aantal borrels. Een bestuursjaar is een enorme kans om veel uit te testen en waarin je veel kan leren van je fouten. Je zit ook samen in een team, dus samen leer je eigenlijk jezelf vinden in die grote wereld. Dat is wat mij heel erg aantrok.

 

Wat zijn je belangrijkste taken binnen je functie?  

Mijn belangrijkste taak binnen het bestuur is het doen van acquisitie. Voor al onze evenementen, projecten en sociale evenementen hebben wij bedrijven nodig die met ons samen willen werken. Ik onderzoek welke bedrijven geschikt zijn, zodat zowel wij er wat aan hebben door het opbouwen van contacten en leuke interessante evenementen kunnen organiseren, als bedrijven die voor recruitment en branding er een voordeel aan hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat ik de samenwerkingen die wij hebben onderhoud. Er zijn zo ongelooflijk veel bedrijven waarmee we samenwerken, dus het is belangrijk om deze altijd op de hoogte te houden.

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

Mijn dag begint altijd met het lezen van mailtjes die binnenkomen. Ondertussen ben ik koffie aan het drinken. Daarna heb ik meestal een aantal meetings met bedrijven. Dit kunnen kennismaking meetings zijn met nieuwe bedrijven voor evenementen of catch-up meetings met partners en warme contacten. Ondertussen ben ik opnieuw koffie aan het drinken…Per meeting…dus sommige dagen gaan er een hoop bekertjes doorheen. Op het laatste deel van de dag ben ik altijd de in meetings besproken dingen aan het uitwerken. Bijvoorbeeld met ideeën van bedrijven puzzelen en kijken wat er mogelijk is. Vervolgens maak ik voorstellen om te bespreken met het bestuur. Daarna ga ik lekker naar huis of door naar bijvoorbeeld een MAEUR borrel!

 

Wat vind je het leukste aan je bestuursjaar?  

Het leukste vind ik dat je met een team van leeftijdsgenoten op een challenge wordt geplaatst. Ik houd van een challenge en je mag fouten maken. Je leert super veel op het bedrijfsvlak, maar ook over jezelf. Het is een grote ervaring die je eigenlijk nergens anders kan op doen. 

 

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht? 

Op professioneel vlak heb ik zoveel ervaring opgedaan. Al het contact met talloze verschillende professionals en bedrijven heeft mij echt heel veel nieuwe inzichten gegeven in de markt.  Ook heb ik geleerd hoe je op een goede manier producten en diensten kan verkopen aan bedrijven. Dit is natuurlijk een super handige skill!

 

En op persoonlijk vlak? 

Op persoonlijk vlak heb ik mijzelf ook veel ontwikkeld. Hoe werk je met vrienden, hoe doe je professioneel werk, terwijl je ook wilt samenwerken in een leuk team. De balans is voor mij een grote les geweest en ik ben super blij dat ik het begin te beheersen.

 

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots? 

Ik ben het meest trots op een aantal partnerschappen die ik dit jaar heb afgesloten.

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen? 

100% doen! Het  is een ervaring die je eigenlijk nergens anders kan op doen.  De combinatie tussen jezelf ontwikkelen, sterke banden opbouwen en genieten van een vol studentenleven is het allemaal waard.

 

Meer weten? Plan een koffietje in via external@maeur.nl