Marketing Analist

Company
Eneco
Type
Job
Location
Rotterdam
Sector
Data & analytics, Marketing & communication
Required language
Dutch, English

Description

- Marketing, Data

- Eneco - Rotterdam

- 36 - 40 uur

- 3-5 jaar/years

- €46.000 - €68.000

 

Waarom kiezen voor Eneco?

Waarom kiezen voor Oxxio? 

Oxxio wil alles rondom energie makkelijker en toegankelijker maken. Wij faciliteren onze klanten om zelf een energie-genie te worden met helder inzicht en overzicht. Daarom leveren wij alleen stroom en gas, zonder toeters en bellen. Als tweede consumentenmerk van Eneco is Oxxio de speedboot binnen de organisatie; klein, snel en wendbaar. We zijn pioniers die in razend tempo zaken live zetten, continu leren en bijsturen. Net als ons moederbedrijf Eneco vinden óók wij dat we zuinig moeten zijn op de aarde. Meer dan ooit vraagt de wereld om duurzame energie. Eneco loopt daarin voorop en wil in 2035 compleet klimaatneutraal zijn, samen met haar klanten. Oxxio draagt haar steentje bij door uitsluitend groene stroom te leveren en onze klanten handvatten voor verduurzaming te geven.  

 

Dit ga je doen

Als marketing analist zet je data en analyse in ter onderbouwing van strategische, operationele en tactische beslissingen rondom marketing en sales. Je maakt daarbij gebruik van de verschillende (digitale) databronnen, zoals CRM data en Google Analytics. Daarnaast werk je met relevante klantdata in ons datawarehouse (Snowflake). Je zorgt voor relevante en structurele inzichten met behulp van dashboards (PowerBI) en voert verdiepende en verklarende analyses uit. Jouw inzichten geven sturing aan de doelstellingen en richting van het team. Daarnaast denk je als digital marketing analist mee over de toepassing van deze inzichten en daag je de PO en het team uit om meer klantwaarde te realiseren. 

De ene dag bespreek je met een collega de digital data van de online sales funnel om te begrijpen wat we kunnen verbeteren. De volgende dag kijk je met de business analist naar de instroom van nieuwe klanten en de uitstroom van bestaande klanten, en pas je daar met pricing de forecast op aan. Je sluit je week af met het maken van enkele klantselecties, waardoor de marketingcampagnes bij de juiste klanten worden ingezet.  

Je zult werkzaam zijn binnen het domein Analytics & Data Driven Marketing, waar je lid bent van het Chapter Business Analytics. Met de collega’s in het chapter heb je nauw contact, omdat we het belangrijk vinden om van elkaar te leren tussen de verschillende merken binnen de Eneco Groep. 

 

Gaat dit over jou?

- HBO/WO werk- en denkniveau met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;

- Een commercieel gedreven mindset, je bent flexibel en durft de juiste vragen te stellen;

- Ervaring met online analysetools zoals Google Analytics of Adobe Analytics;  

- Ervaring met analytical tooling zoals SQL en Power BI. Python is een pré

- Ervaring in het vertalen van data naar duidelijke rapportages en adviezen;

- Ervaring met digital tooling zoals Hotjar en Usabilla is een pré;

- In staat om zelfstandig verbetervoorstellen op te stellen en te presenteren aan stakeholders.  

 

Je bent verantwoordelijk voor

- Inzetten van data & analytics ter onderbouwing van operationele, tactische en strategische beslissingen binnen digitale kanalen;

- Gebruiken en combineren van databronnen voor het uitvoeren van analyses;

- Leveren van relevante inzichten middels het creëren en analyseren van dashboards;

- Bijdragen aan bepalen (digitale) KPI’s en het ontsluiten hiervan;

- Inzetten van Marketing Automation, bijv. met tools als Relay42 en Microsoft Dynamics;

- Uitvoeren van dataselecties voor marketingcampagnes;

- Analyseren en creëren van behouds- en uitstroomverwachting. 

 

Dit worden je collega's

Onze marketingafdeling bestaat uit drie domeinen: Proposition marketing, Analytics & Data driven marketing en Customer Experience marketing.  

De multidisciplinaire domeinen zijn ingedeeld in value streams en werken samen aan één doel: meerwaarde voor de klant creëren. Je wordt onderdeel van het Oxxio team. Dit multidisciplinaire team heeft als doel nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te behouden. Je werkt zelfstandig met veel kennis en ervaring om je heen. UX-designers die het idee vormgeven, developers die bouwen, propositie-marketeers die het idee uitdragen en productmanagers die het vermarkten. Een gloednieuw klantwaarde-model helpt ons daarbij. Op strategisch en tactisch, maar ook op operationeel niveau. Dat maakt onze marketingafdeling een richtinggevend kompas voor heel Eneco. 

Je komt te werken in een prachtig modern en licht gebouw, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander. We werken hybride: 40% op kantoor, 40% thuis en 20% vrij in te delen. Daarvoor zijn goede faciliteiten geregeld. 

 

Dit hebben we te bieden

- Bruto jaarsalaris tussen de €46.000 en €68.000. Inclusief 8% vakantiegeld, goede pensioenregeling, voordelig sporten via Bedrijfsfitness Nederland en ouderschapsverlof.

- FlexBudget bovenop je brutosalaris. Laat het uitbetalen, koop extra vakantiedagen of spaar het op.

- Alle kans jezelf te ontwikkelen. Eneco zet vol in op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

- Hybride werken, thuis of op kantoor. Je werkt 40% op kantoor en 40% thuis. De andere 20% bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.

 

Werken bij Eneco is voor iedereen

Onze klanten zijn divers, en wijzelf ook. Ruim 4.000 Eneco-talenten zorgen voor een open, fijne cultuur waarin iedereen kan groeien en bloeien. Zo creëren we de ideale voedingsbodem voor creatieve inzichten en innovatieve oplossingen. En die kunnen we goed gebruiken om onze ambitieuze missie waar te maken: klimaatneutraal zijn in 2035. Weet je wat het leuke is? Van talent hebben we bij Eneco nooit genoeg. Dus laat van je horen en solliciteer. Samen met jou gaan we voor duurzaam.

 

Werk dat werkt voor jou en het klimaat

Kies je voor een carrière bij Eneco, dan kies je voor ambitie, groei en kansen. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en het werk te doen zoals het bij jou past. Daar hoort ook een goede werk-privébalans bij. Je kunt je tijden flexibel indelen en deels thuiswerken als je functie dat toelaat. 

Zo werk je aan je eigen toekomst, maar óók aan die van de wereld. Want samen met je 4.000 collega’s ga je voor die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035. We helpen klanten sneller verduurzamen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken kansen met beide handen aan. Doe je mee?

 

Meer weten over deze functie?

Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Annemarie Nieuwveld, Product Owner Acquisitie & Retentie Oxxio en WoonEnergie, beantwoordt met plezier jouw vragen via 06-34 33 50 23

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eneco Recruitment via enecorecruitment@eneco.com

Houd er rekening mee dat het voor deze functie belangrijk is dat je de Nederlandse taal, in woord en geschrift, goed beheerst. Please note, it is important for this position that you have good command, both written and spoken, of the Dutch language.

Solliciteer hier