Interview met het 55e bestuur: Data & Growth Coordinator

Paspoort

  • Naam: Michael van Klompenburg

  • Leeftijd: 22

  • Positie binnen het bestuur: Data & Growth Coördinator

  • Studie: Marketing Management

  • Favoriete drankje: Hofbräu Münchner Weisse

 

Wat heeft je gemotiveerd om deel uit te maken van het huidige bestuur?  

Ik kwam richting het einde van mijn master Marketing Management op een punt dat je gaat nadenken over komend jaar. Ik wilde nog niet fulltime gaan werken toen ik net 22 was geworden. Daarnaast word ik er altijd enthousiast van om samen in een team iets te bereiken, gecombineerd met de gezellige momenten. Met mijn interesse voor marketing en strategie was dit dus de perfecte match voor dit jaar. Ik vond mijn studie nog vrij breed, dus met de praktische kant van een bestuursjaar is dit een groot pluspunt. 

 

Wat zijn je belangrijkste taken binnen je functie? 

Wat me aanspraak aan de Data & Growth Coordinator positie was de diversiteit aan taken. Zo ben je niet alleen verantwoordelijk voor de website en haar statistieken, maar begeleid je ook twee commissies, sta je aan het hoofd van het MAEUR Consultancy Project en organiseer je de jaarlijkse Erasmus Thesis Awards. Daarnaast is er voldoende ruimte voor nieuwe eigen projecten, aangezien de functie pas drie jaar bestaat.

 

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit? 

Een dag van de Data & Growth Coordinator is nooit hetzelfde (cliché, maar echt waar!). Over het algemeen heb ik bijna elke week wel een aantal meetings. Dit kan zijn met een chair(wo)man van de Data Science & Marketing Analytics commissie, met mijn bestuur - de bestuursvergadering -, met een universiteitspartner voor de Erasmus Thesis Awards, of met de growth hackers. Daarnaast ben je bezig met het up-to-date houden van de website, een klein stukje analyse van marketinggegevens of ondersteun je je bestuursgenoten met kleine to-do’s, zoals een LinkedIn post maken.

 

Wat vind je het leukste aan je bestuursjaar? 

Heb je even, haha? Er zijn zo veel leuke momenten die je in een jaar meemaakt, maar in de kern komt het terug op de combinatie tussen professioneel en sociaal. Van gezellige borrels, etentjes, tripjes naar het buitenland tot het organiseren van allerlei evenementen en veel teamwerk. Je leert veel op allerlei vlakken, wat het een enorm waardevol en memorabel jaar maakt.

 

Wat heeft deze functie je op professioneel vlak gebracht?

Voornamelijk het ‘runnen’ van een echte organisatie, wat je als MAEUR daadwerkelijk bent. Van het meedenken over lange termijn strategie tot jezelf presenteren op professioneel niveau, bijvoorbeeld wanneer je contact hebt met bedrijven, partners of professoren. Door het aansturen van commissies en het MAEUR Consultancy Project leer je ook leiderschap skills.

 

En op persoonlijk vlak? 

Gedurende het jaar leer je veel over waar jouw krachten en ontwikkelpunten liggen. Zo is het voor mij nog duidelijker geworden dat ik goed kan meedenken over strategie. Dit vind ik tevens leuk om te doen, waardoor ik dit meeneem bij het zoeken naar een eerste baan. Ook leer je samenwerken met heel veel mensen, zowel binnen je eigen bestuur als extern, waardoor je met veel verschillende groepsdynamieken in aanraking komt.

 

Op welke prestatie(s) van afgelopen jaar ben je het meest trots? 

Ik ben het meest trots op het organiseren en presenteren van de Erasmus Thesis Awards. Er zaten veel voorbereidingen in deze twee dagen. De positieve feedback achteraf van zowel studenten als aanwezige bedrijven gaf veel voldoening. Daarnaast was dit het eerste jaar van de Growth Hackers Commissie, een nieuwe commissie. De hele structuur, plan van aanpak en begeleiding zelf uitdenken en uitvoeren is iets waar ik trots op terugkijk. 

 

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt een bestuursjaar bij MAEUR te doen?  

Ga ervoor! Exact een jaar geleden had ik nog geen goed idee wat voor een baan ik zou willen zoeken. Marketing is nog steeds zo breed! Doordat je dit jaar in aanraking komt met allerlei praktische aspecten van marketing, krijg je een beter beeld waar je écht energie van krijgt. Het is een unieke ervaring, waarin je jezelf ontzettend kan ontwikkelen en veel mooie herinneringen voor later maakt.

 

Meer weten? Plan een koffietje in via data@maeur.nl