Internship in one day

Internship in one day

Stage lopen bij L’Oréal Nederland – internship in one day

 

Het is misschien wat leeswerk, maar geloof ons; deze vacatures wil je bekijken. BECAUSE THEY’RE WORTH IT!

 

Wat is internship in one day?

Internship in one day is een assessment dag voor studenten en dé manier om aan een uitdagende stage bij L’Oréal Nederland te komen. L’Oréal biedt stages aan voor Digital Marketing & Analytics, Marketing, Business Development/Sales & Accountmanagement, E-Commerce, Category Management, Finance, Supply Chain,   Human Resources, Corporate Communication en Social PR.  Je doorloopt het hele selectieproces in één dag, waarbij je wordt beoordeeld op verschillende facetten. Naast een interview met één van onze recruiters en een interview met een manager uit de business, ga je ook een analytische test maken en een actuele casus oplossen.

Tijdens internship in one day wordt jij gekoppeld aan een manager van de discipline waarop jij stage wil lopen. Daarom verwachten we van jou dat je al weet welke stage je bij L’Oréal Nederland wil lopen. Uiteraard zullen wij tijdens de selectiedag met jou meedenken over welke divisie of merk het best past bij jouw talenten en kwaliteiten.

 

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar ambitieuze studenten met een WO achtergrond met een sterke affiniteit voor de dynamiek van een FMCG. Jij hebt een hands-on mentaliteit, bent creatief met een oog voor detail en hebt een sterk analytisch vermogen. Je hebt naast je studie relevante bijbanen en/of nevenactiviteiten gehad. Je bent ondernemend, een echte teamplayer en schrikt niet van verantwoordelijkheden. Daarnaast ben jij zelfstandig en communicatief sterk. Kortom, wij zijn op zoek naar toekomstige leiders die bereid zijn verder te denken dan de ‘status quo’ en met hun sterke overtuigingen en ideeën het verschil willen maken.

Kan jij jezelf vinden in deze omschrijving en kan jij niet wachten om te starten met een uitdagende stage in een van de grootste FMCG bedrijven en marktleider van de cosmeticabranche? Solliciteer dan middels deze vacature op een van onze onderstaande stages.

 

Hoe moet je solliciteren op een stage bij L’Oréal?

Je solliciteert op een stage via deze vacature. In jouw motivatiebrief vermeld jij op welke stage jij wil solliciteren. Alle stages die l’Oréal Nederland biedt, staan in deze vacature vermeld. Ben je geïnteresseerd in meerdere stages? Vermeld dan in je motivatiebrief welke stages dat zijn en waarom jij in deze verschillende stages interesse hebt.

Wordt jouw profiel geselecteerd, dan word je gebeld door één van onze recruiters en word jij uitgenodigd voor onze selectiedag Internship in one day. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

 

Stage aanbod

Al onze stages zijn fulltime meewerkstages van 6 maanden (in overleg zou 5 maanden ook mogelijk kunnen zijn). Als stagiair krijg jij vanaf dag één echte verantwoordelijkheden en zal je volledig onderdeel zijn van het team. Wij investeren graag in jong talent en daarom wordt je als stagiair opgenomen in het Intern Development Program (IDP). Met dit IDP krijg de mogelijkheid om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen en bieden wij jou de mogelijkheid om na je stage door te groeien binnen de organisatie, door middel van het L’Oréal Young Graduate Program.

Binnen het L’Oréal Young Graduate Program start je vanaf dag één in een echte job met de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Het Young Graduate Programme bieden wij aan in de richtingen van Digital, Marketing, Sales, Finance en Operations. Om je te ontwikkelen, bieden wij een introductie programma, een mentor, coaching en een individueel trainingsprogramma aan. Trainingen kunnen zowel lokaal zijn als op het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs. Een verrijkende ervaring waar je internationale peers zult ontmoeten.

En verder vind je bij ons: een inspirerende werkomgeving met ambitieuze collega’s, een gezond carrièreperspectief met goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, een competitief salaris wat bij goede prestaties op jaarlijkse basis wordt bijgesteld. Bij L’Oréal ga je werken met gedreven en gepassioneerde mensen en management dat jou stimuleert het beste uit jezelf te halen. L’Oréal biedt een internationale en diverse werkomgeving waar fun, naast serieus werk, fundamenteel is in onze teams. L’Oréal neemt haar verantwoordelijkheid als corporate citizen, waar jij als medewerker zelf een actieve rol in kunt spelen.

Tot slot is een grote meerwaarde van werken binnen L’Oréal, dat je met zoveel verschillende mensen en functies gaat samenwerken. Dit biedt jou de kans om jezelf als professional te verbreden in alle aspecten van jouw vakgebied.

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding van €650,- en vakantiedagen. Indien je niet meer beschikt over een studenten-OV kaart krijg je volledige  reiskostenvergoeding.

 

Stage Digital Marketing & Analytics 

Je brieft webdesigners om de portals up to date te houden en continue van nieuwe content te voorzien. Om traffic naar onze portals te genereren, implementeer je campagnes op alle relevante online kanalen zoals zoekmachine marketing, social media en display advertising. Dit doe je in samenwerking met de productmanagers en online marketeers. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van online nieuwsbrieven, directe mailings en andere (e)CRM gerelateerde activiteiten. Ook manage jij de search engine advertising campagnes. Hierbij voer je analyses uit van de resultaten van campagnes en sitebezoeken, om zo de effectiviteit van toekomstige campagnes en websites voor zoekmachines te optimaliseren die betrekking hebben op SEO. Bij voorkeur heb je een studie gedaan in de richting van Human Centered Multimedia, Informatiekunde of Marketingcommunicatie met sterke online focus en heb je ook naast je studie een aantoonbare interesse in online marketing en social media.

 

Stage Marketing

Je bent de rechterhand van een product manager. Dat wil zeggen dat je meewerkt aan de lokale marketing van een specifiek merk. Middels de juiste analyses, ontwikkeling van trade brochures, creatie en opmaak van displays, aanpassingen van de verpakking aan de Nederlandse markt en het maken van presentaties, draag jij bij aan de groei van het merk. Je bent werkzaam op de professionele divisie, consumenten divisie of cosmetique Active divisie. Het verschil per divisie uit zich in voor welk merk portfolio je aan de slag gaat. Op de professionele divisie en cosmetique divisies ga je de marketing verzorgen voor één bepaald merk, waar je op de consumenten divisie je zult focussen op een merk groep zoals huidverzorging. De consumenten divisie heeft ook nog een speciale marketing Men Expert stage. Op de afdelingen werk je samen binnen een klein project team, waar jij de product manager zal ondersteunen om vervolgens meer verantwoordelijkheid te krijgen.

 

Stage Trade Marketing

De Trade Marketing afdeling speelt een cruciale rol op de Divisies van L’Oréal. De afdeling is verantwoordelijk voor de resultaten van alle merken die onder de Consumenten Producten Divisie of de Luxe Producten Divisie vallen. De missie van Trade Marketing is het uitbreiden van onze merken bij onze retailers. Hierbij vorm jij als stagiair de schakel tussen Sales, Marketing en Merchandising! Bovendien heb je als Trade Marketeer een belangrijke interne (schakel tussen verschillende afdelingen) en externe (contact met cliënten) verantwoordelijkheid. Als Trade Marketing stagiair zal je onderzoek (zowel kwalitatief als kwantitatief) uitvoeren naar de promotiestrategie en werkwijze van onze concurrenten. Hierbij komen de taken kijken zoals het maken van een SWOT analyse van onze promoties en de promoties van onze concurrent, het samenstellen van focus groepen bestaande uit beautyadviseurs (werknemers van onze retailers) over de belangrijkste elementen van een succesvolle promotie en het vergelijken van promotiedruk tussen merken, gerelateerd aan ROI (Return On Investment. Je verantwoordelijkheden bestaan voor 20% uit het uitvoeren van het hierboven beschreven onderzoek en voor 80% uit het ondersteunen van de Trade Marketeers. Daarnaast werk je mee aan een maandelijkse concurrentenanalyse, alle merken en ketens inbegrepen.

 

Stage Business Development/Sales & Accountmanagement

Je maakt analyses over omzet, klantontwikkeling en het succes van marketing acties. Je voert markt- en klantonderzoek uit; je verzamelt en analyseert data die je weet te vertalen naar overzichtelijke en bruikbare rapportages voor de diverse afdelingen. Je bent aanspreekpunt voor de sales teams, die jij voorziet van alle informatie en tools die zij nodig hebben om onze producten dagelijks aan onze klanten te verkopen. Daarnaast onderhoudt je ook nauw contact met diverse afdelingen in de divisies zoals marketing, logistiek en controlling.  Je bent aanspreekpunt voor de sales teams, die jij voorziet van alle informatie en tools die zij nodig hebben om onze producten dagelijks aan onze klanten te verkopen. Je bent nauwkeurig en hebt goed cijfermatig inzicht. Je bent werkzaam op de consumenten divisie of de professionele divisie. Binnen de consumenten divisie zit je op Sales & Accountmanagement en richt je je op drogisterijen zoals de Kruidvat en op parfumerieën.  Binnen de professionele divisie zit je op Sales & Business Development, waarbij je onderdeel uitmaakt van de afdeling Customer Intelligence. Deze afdeling vormt de schakel tussen Marketing, Sales, Logistiek en Customer Service. Binnen deze functie zal je gebruik maken van databeses zoals SAP.                 

 

Stage E-Commerce

De online verkoop van onze producten groeit hard. Vele verschillende klanten, zoals Wehkamp en bol.com, helpen ons om deze groei te realiseren. Als e-commerce stagiair is het jouw missie om deze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en daarmee uitdagende groeitargets gezamenlijk te behalen. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit het behandelen van vragen en verzoeken van klanten, het bijhouden van (nieuw en bestaand) assortiment en productcontent, het bijhouden financiële administratie, assistentie bij werkzaamheden volgens de promotie- en campagnekalender en assistentie bij implementatie van nieuwe projecten (bijv. aansluiten van een nieuwe klant of verzorgen van een interne training).

 

Stage Category Management

Als deel van het Category Management team optimaliseer je de categorieën waarbinnen onze merken vallen. Je bent een spil tussen Marketing, Sales en Retail. Aan de hand van analyses , trends en consumentenonderzoek bouw je aan een meerjarige strategie voor zowel intern als extern, die zorgt voor de optimale categorie ontwikkeling.  Daarnaast ga je de ontwikkelingen van de markt monitoren; Wat zijn de nieuwe trends? Hoe onderscheiden/presteren de verschillende retailers zich? Hoe ontwikkelen de categorieën? Je analyseert de promotionele activiteiten van L’Oréal en onze concurrenten. Met de visie in je achterhoofd optimaliseer jij het schap door middel van schapeducatie en -indeling. Ervaring met Excel en affiniteit met cijfers zijn een must.

 

Stage Finance

Je zult een rol vervullen binnen de financiële afdeling van de divisie, waarbij je een goede indruk krijgt van het reilen en zeilen van een finance afdeling binnen een lijn bedrijf.  Denk hierbij aan het verzorgen van de maandelijkse financiële afsluiting, het verspreiden van de financiële resultaten binnen de divisie en internationaal, budget follow-up verzorgen aan de diverse afdelingen, en het uitvoeren van verscheidene analyses, waaronder de effectiviteit van investeringen. Jij hebt uiteraard een passie voor Finance en Bedrijfskundige processen.

 

Stage Supply Chain

In het kloppend hart van L’Oréal, ga je binnen de Supply Chain processen optimaliseren via goede analysen. Je zal assisteren bij logistieke werkzaamheden, zoals het volgen, analyseren en rapporteren van dagelijkse out of stocks. Je gaat het team ondersteunen bij de quality management van productdata van nieuwe lanceringen. Denk daarbij aan het volgen en optimaliseren van subcontracting werkzaamheden, en het analyseren en updaten van maandelijkse orderplan voor de fabrieken. Daarnaast houd jij je bezig met het analyseren en updaten van het ERP systeem (SAP), aan de hand van de maandelijkse orderconfirmatie van fabrieken. Het maken van een Excel database voor productlanceringen en analyse maken van productlanceringen, zijn ook belangrijke onderdelen van jouw functie. Ervaring met Excel en een passie voor analyses maken zijn een must.

 

Stage Human Resources

Als HR stagiair ben je onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid van  heel L'Oréal Nederland. Je zult je voornamelijk bezig houden met recruitmentactiviteiten, maar zal je daarnaast ook opdrachten voor het Learning & Development en Compensation & Benefits team doen. Je gaat de verschillende managers binnen HR ondersteunen in hun werkzaamheden. Op het vlak van recruitment werk je mee aan de campus strategie voor L’Oréal Nederland. Hierbij kun je denken aan het ondersteunen in externe en interne recruitment activiteiten, het creëren voor relevante content en het managen van onze social media kanalen. Daarnaast werk je ook dagelijks mee aan CV selecties, het inplannen en bijwonen van interviews en ga je ook zelfstandig gesprekken voeren. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het Intern Develoment Program, het ontwikkel en begeleiding traject voor de stagiaires. Hierbij kun je denken aan het organiseren van onder andere interns to interns. Dit is een event voor stagiairs door stagiairs waar ervaringen worden gedeeld en de stagiairs elkaar beter leren kennen. Daarnaast organiseer jij het maandelijkse stagiair-uitje en coördineer je de feedback momenten. 

 

Stage Corporate Communication

De activiteiten rondom de onderwerpen Sustainability, Science (o.a. For Women in Science met Unesco), Finance, Philantropy, Marketing en HR moeten op doeltreffende wijze aan de media en andere stakeholders worden gepresenteerd. Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen en communiceren van het corporate nieuws van L’Oréal. Daarnaast ondersteun jij in het plannen en voorbereiden van pers -bijeenkomsten en –reizen, naar aanleiding van de communicatieplannen van de Corporate Communicatie Director. Via actueel nieuws en storytelling moeten de juiste boodschappen over de groep en L’Oréal Nederland teruggezien worden in de media. Onder jouw verantwoordelijkheden vallen onder ander het up-to-date houden van de intranetsite van L’Oréal. Ook wordt verwacht dat je op een pro- actieve en creatieve manier meewerkt aan diverse interne events zoals de vrijwilligersdag. Daarnaast help je mee, maandelijks een overzicht samen te stellen van alle artikelen die over L’Oréal zijn verschenen, zowel in magazines als op internet en social media. Je brieft de Corporate Communicatie Director over nieuws in het kader van issue management (gevoelige onderwerpen) zodat identiteit en imago bewaakt worden en de juiste communicatiestrategie bepaald kan worden.

 

Stage Communicatie & Influencer Management (IRM)

Het communicatieteam werkt op dagelijkse basis aan het bouwen van het love brand imago van onze merken. Denk daarbij aan de unboxing strategie voor influencers, PR events en persreizen om een kijkje achter de schermen te geven bij de merken, IRM (Influencer Relation Management) en dagelijks contact met journalisten van de glossy magazines om onze merken te vertegenwoordigen. Ook speelt het team een actieve rol in het bedenken van (lokale) activaties, het vertalen van de merkstrategie in marketingconcepten en contentcreatie. Een Communicatie en IRM stagiaire is op de hoogte van de nieuwste blogs en vlogs, heeft gevoel voor beauty en zit vol creatieve ideeen. Daarnaast ben je taalkundig sterk (ivm persberichten & social media copy’s), heb je een hands-on mentaliteit (meedraaien op een event en last minute deadlines zijn voor jou geen probleem) en kun je zelfstandig werken en het overzicht bewaken binnen dit veelzijdige takenpakket. 

Raakvlakken:  Marketing & Strategie, Nederlandse taal, Communicatie & Media.

 

Stage NYX Professional Make-up

Het NYX Professional Make-Up team werkt op dagelijkse basis aan het bouwen van het love brand imago van dit merk. Jouw verantwoordelijkheden zullen o.a. bestaan uit merchandising werkzaamheden en alle visuele communicatie voor de ombouw van FFS (visuals, prijsstroken, kleurstroken). Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor alle communicatie voor animatie in de stores (guidelines store staff + visual communicatie). Ongeveer 4x per jaar moet het online assortiment van Douglas up to date gebracht worden. Daarbij doe jij alle visuele en online communicatie van Douglas. Midden juni 2017 is onze nieuweste NYX pmu store geopend in Rotterdam. Jij bent verantwoordleijk voor de visuele communicatie voor Amsterdam en Rotterdam. Je doet de SIS fotoshoots voor Douglas, het remerchen van de FSS guidelines en je creeërt de grote visuals voor POS. Ook ben je verantwoordelijk voor de displays voor Douglas/FFS en de POS materialen om nieuwe lanceringen te highlighten. Ten slotte ben jij verantwoordelijk voor het opzetten van in-store events bij Douglas/FSS.

 

Over L’Oréal

Het succes van L’Oréal is het resultaat van ons sterke portfolio van internationale merken die uniek zijn in de wereld en die alle categorieën van de cosmetica dekt: haarverzorging, kleuring, skin care, make-up en parfum. Deze merken vullen elkaar aan en worden door de L’Oréal Group gemanaged in 4 verschillende divisies die elk hun eigen expertise hebben binnen hun distributiekanaal: 

 

  • De Consumenten Producten Divisie biedt de beste cosmetica innovaties aan het grootste publiek in ieder continent. De bijbehorende merken zijn beschikbaar in massamarkt kanalen (drogisterijen, supermarkten en in toenemende mate online via hun webshops). Deze divisie is het speerpunt van ons streven om per 2020 meer dan een miljard nieuwe consumenten te hebben bereikt.

De voornaamste merken zijn: L’Oréal Paris - Garnier - Maybelline New York - Essie – NYX Cosmetics

 

  • L’Oréal Luxe biedt aan zowel mannen als vrouwen over de hele wereld een uitgebreide reeks van prestigieuze en moderne internationale merken met een uniek karakter. De merken van L’Oréal Luxe zijn bedoeld om de verschillende specialiteiten van luxueuze schoonheid te promoten: huidverzorging, make-up en parfums. Tevens hebben ze uitgezet dat ze producten van een hoge kwaliteit aanbieden door middel van een selectief distributiekanaal en het aanbieden van een excellente service die de diversiteit van consumenten respecteert.

De merken die hierbij horen zijn: Lancôme - Giorgio Armani - Kiehl’s - Yves Saint Laurent - Biotherm - Ralph Lauren - Urban Decay - Clarisonic - Shu Uemura - Viktor & Rolf - Diesel - Cacharel - Helena Rubinstein - Maison Martin Margiela.

 

  • De Professionele Producten Divisie is er om elke dag meer en meer mensen consumenten gebruik te laten maken van de kwaliteit en expertises van professionele schoonheidssalons, haarsalons en nagelsalons over de hele wereld. Dit doen ze door altijd de meest geavanceerde innovaties op gebied van haar-, huid- en nagelverzorgingsproducten beschikbaar te maken voor de consument en eersteklas opleiding te geven aan de professionals die ermee werken. Samen met hen maken we het bezoek aan de salon een fantastische ervaring.

De merken die hierbij horen zijn: L'Oréal Professionel - Kérastase - Redken - Matrix - Biolage R.A.W. - pureology - Shu Uemura Art of Hair - Mizani - Carita - Decléor.

 

  • De missie van de Active Cosmetics Divisie is om iedereen te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van hun huid, tevens voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met een beschadigde huid door dermatologische condities. Dit gebeurt wereldwijd in alle gezondheidszorg kanalen: apotheken, schoonheid- en gezondheid Retailers en in medische spa’s. Dankzij hoogwaardige elkaar-aanvullende merken,  een nauwe link met gezondheid professionals, dermatologen, kinderartsen en dokters gespecialiseerd in esthetische medicijnen, staat deze divisie op ‘s ’werelds nummer één positie in dermocosmetica.

De merken die hierbij horen zijn: Vichy - La Roche-Posay – SkinCeuticals.

 

De divisiestructuur is één van L’Oréal’s voornaamste krachten en stelt ons in staat om aan verwachtingen van elke consument te voldoen; passend bij zijn of haar gewoonten en leefstijl aangepast aan de lokale wensen, overal in de wereld.

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldwijd marktleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat we met ons diverse productportfolio kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. We bewegen ons in dynamische markten, waarbinnen het succes doorgaans afhankelijk is van de mate waarin je erin slaagt om met innovatieve producten in te spelen op de wensen van de consument. Om deze reden lanceren wij zelf ook maandelijks nieuwe, innovatieve producten. Onze overtuigende marketing campagnes, sterke strategische relaties met onze retail partners en een ijzersterke distributie stellen ons in staat om jaarlijks meer dan 53 miljoen producten te verkopen.

Bij L’Oréal zetten wij ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren. 

Soliciteren? Klik hier