Interview: Bachelor Consultancy Project Participant Rona

Interview: Bachelor Consultancy Project Participant Rona

Hoe is het om deel te nemen aan het Bachelor Consultancy Project? Wij spraken Rona, deelnemer van vorig jaar, over hoe ze dit ervaren heeft. Meld je nu aan voor het Bachelor Consultancy Project of klik op de volgende link voor meer informatie.

Wat is het Bachelor Consultancy Project?
Tijdens het BCP krijg je samen met 3 medestudenten de kans om een consultancy opdracht uit te voeren voor een bedrijf binnen Nederland. Het draait hier om het zelfstandig oplossen van een real-life case, met waar nodig ondersteuning van professionals uit de desbetreffende sector.

 

Wat is het verschil met een reguliere minor?

Waar je bij een reguliere minor wederom theorie tot je neemt kan je bij het BCP de theorie uit de collegebanken in de praktijk brengen. Hiernaast heb je professioneel contact met een groot bedrijf, en afhankelijk van de opdracht ook met andere partijen (denk hierbij bijvoorbeeld aan de concurrenten of partners van het bedrijf). Hierdoor is dit naast het opdoen van praktijk ervaring ook goed voor het verbreden van je professionele netwerk.

 

 

Het je het BCP ervaren als een toevoeging op je Bachelor?

Zeker. Dit project geeft je, net als een stage, de mogelijkheid om zowel praktijk ervaring op te doen als het vergaren van (deels sector specifieke) kennis. Het verschil is dat een stage vaak individueel gelopen wordt en met minder goede ondersteuning vanaf de universiteit. Door dit project wordt de kwaliteit van het bedrijf, de opdracht en de ondersteuning gewaarborgd.

 

 

Wat was je grootste uitdaging tijdens het project?

Het contact leggen met en het overtuigen van professionele bedrijven. Voor mijn project moesten wij een moeilijk te overtuigen doelgroep die werkt onder zware tijdsdruk interviewen om op deze manier kennis te vergaren. Het overtuigen van de contactpersonen van deze bedrijven was nieuw voor mij, en daarbij het meest leerzaam.

 

 

Wat vond je het leukste aan het project?

Dat het bij dit project mogelijk is om, naast het vergaren van een hele boel kennis en praktijk ervaring, heel veel gezelligheid te beleven en hele goede vriendschappen te sluiten.

 

 

Wat voor ervaringen heb je opgedaan tijdens het project?

Ik heb hierbij beter leren samenwerken, betere communicatievaardigheden ontwikkeld, timemanagement verder onder de knie gekregen, meer kennis vergaard met betrekking tot de sector waarin wij werkzaam waren maar hiernaast juist ook marktbrede kennis vergaard, en vast nog veel meer waar ik momenteel niet op kan komen.

 

 

Zou je het andere studenten aanraden?

Dit heb ik al meermaals gedaan. Ik zou iedere gemotiveerde student die op zoek is naar een stage of andere de praktijkgerelateerde projecten aanraden te solliciteren voor het BCP. Het is een ervaring die je nooit zal vergeten.

 

Heb je vragen over de applicatieprocedure, het proces of de inhoud van het Bachelor Consultancy Project? Neem dan contact op met education@maeur.nl.