Interview: Bachelor Consultancy Project Participant Vera

Interview: Bachelor Consultancy Project Participant Vera

Hoe is het om deel te nemen aan het Bachelor Consultancy Project? Wij spraken Vera, deelnemer van vorig jaar, over hoe ze dit ervaren heeft. Meld je nu aan voor het Bachelor Consultancy Project of klik op de volgende link voor meer informatie.

Wat is het Bachelor Consultancy Project?
Het BCP is een project dat je bij de MAEUR kan volgen in plaats van een reguliere minor. Het geeft je de mogelijkheid om ervaring in het bedrijfsleven op te doen in groepsverband. Samen met andere studenten ga je voor een bedrijf een onderzoek uitvoeren naar een voor het bedrijf interessant vraagstuk. 

Wat is het verschil met een reguliere minor?
Het verschil met een reguliere minor zit hem vooral in de praktijk ervaring en de intensieve samenwerking met je groepje. Het is een project waar je vaak en intensief samenwerkt om tot het gewenste resultaat te komen. 

Is het project een toevoeging aan je bachelor?
Het project is zeker een aanvulling voor je bachelor. Het opdoen van extra kennis via een marketing organisatie staat goed op je CV. Daarbij is de praktijk gerichte aard van deze kennis is al helemaal een voordeel. 

Wat was je grootste uitdaging tijdens het project?
Mijn grootste uitdaging tijdens het project was het bereiken van het gewenste resultaat. De hoge eisen vanuit het bedrijf en het feit dat het resultaat daadwerkelijk gebruikt wordt in het echte leven leggen extra druk op het project. Het is dus echt een project voor vooruitstrevende, enthousiaste en hard werkende studenten. Wat vond je het leukste aan het project? Ik heb genoten van het hele project. De intensieve samenwerking zorgt ervoor dat je elkaar tijdens het project heel goed leert kennen en vrienden wordt. Daarnaast vond ik het ook zeer interessant om eens een kijkje te nemen in het bedrijfsleven. 

Wat voor ervaringen heb je opgedaan tijdens het project?
Ik heb geleerd hoe je op een professionele manier zakenrelaties moet benaderen. Zowel over de telefoon, in de mail en face-to-face. Mijn interview skills zijn enorm gestegen. Ik weet beter hoe je effectief en effici├źnt kan samenwerken en als laatste heb ik geleerd dat het overeenstemmen van verwachtingen tussen opdrachtgever en nemer van groot belang is.

Zou je het andere studenten aanraden?
Ik zou het zeker aanraden. Het is een verrijking voor je CV en persoonlijke ontwikkeling die tegelijkertijd ook nog eens zeer leuk is. 

Heb je vragen over de applicatieprocedure, het proces of de inhoud van het Bachelor Consultancy Project? Neem dan contact op met education@maeur.nl.